Dodge Trucks Benelux clubgeschiedenis

De Dodge Trucks Benelux werd op 25 januari 1993 opgericht te Rotterdam door een stel fanatieke Dodge rijders. Volgens de statuten: “De vereniging heeft ten doel het bevorderen van het gebruik van de Dodge truck als terreinauto, als vervoermiddel, en als auto voor sportieve en recreatieve vrijetijdsbesteding”.

 

De club is opgericht door mensen die een w200 kochten bij de welbekende namen die, op hun beurt, deze wagens in Duitsland kochten bij de depots van het Amerikaanse leger waar deze wagens begin jaren ‘90 voor oud ijzer prijzen weggingen, met soms maar een paar duizend mijl op de teller. In het begin was er weinig technische info en een tekort aan technische en aftermarket onderdelen voor deze wagens , om dit op te vangen en om samen een hobby uit te kunnen oefenen is toen de DTB opgericht.

 

Een van de voornaamste activiteiten van de club is sinds het begin het terrein rijden. Waarvoor deze wagen, ondanks zijn afmetingen, toch redelijk tot goed geschikt is. Verder is er sinds de beginjaren een clubblad (INFO) die ongeveer 4x per jaar uitkomt. Ook is er al jaren een website om info, onderdelen en ervaringen uit te wisselen (deze site wordt nu, 2013, helemaal in een nieuw jasje gestoken). En verder is er een webwinkel met diverse kleding e.d. met DTB logo.

 

De club heeft al jarenlang een mooi stabiel ledenaantal wat ook voortkomt uit het grote aantal van deze wagens die begin jaren ’90 naar Nederland en België kwamen en nu nog steeds rondrijden. Door extreme roestvorming zijn er helaas wel al veel exemplaren naar de sloop verdwenen. Gelukkig zijn er nog genoeg om onze clubleden rond te laten rijden in hun geliefde Dodge truck. Veel liefhebbers hebben er nog steeds behoefte aan om technische info te delen en om samen leuke dingen te doen met de Dodge, waardoor de club nog een mooie toekomst heeft.
Dodge Trucks Benelux clubgeschiedenis
Lid worden van DTB