De geschiedenis van Dodge

In 1910 beginnen de broers John en Horace Dodge een bedrijf in onderdelen voor de autoindustrie. Vanaf 1914 bouwden ze zelf auto's met de naam Dodge Brothers. Later werd het autobedrijf overgenomen door Chrysler. Vanaf 1930 werd de naam afgekort naar Dodge.

 

Door hun robuuste compleet stalen carrosserie en vele nieuwigheden waren de Dodge personenauto's in die tijd zeer geliefd. Zo hadden ze al vroeg een 12-Volts systeem en een normale versnellingsbak. Na het overlijden van de broers raakte de ontwikkeling bij Dodge in het slop, totdat Chrysler het roer overnam. Tegenwoordig kent men de Dodge personenwagen vooral van de modellen uit de jaren 60 en dan vooral de “musclecars”.

 

Met succes werden er vanaf het begin van het bedrijf ook lichte pick-ups gemaakt. Hoewel ze steeds zwaardere trucks gingen bouwen, trok men zich midden jaren 70 juist steeds meer uit deze markt terug om meer op de lichte trucks te concentreren. Dodge heeft veel goede pick-up trucks geproduceerd, waarvan de W200 wel de bekendste is. In 2010 kwam Dodge weer in de aandacht door het wijzigen van het logo. Een deel van de modellen, waaronder ook de trucks, worden nu onder de naam “Ram” verkocht.